RAMMEPLANEN :)

Rammeplanen for barnehagen er noe alle barnehager må følge. Den er et godt redskap :)

" Barnehagen skal i samarbeid med hjemmet ivareta barnas behov for omsorg og lek, og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utviklig, jf. Barehageloven 1. Betegnelse "hjemmet" og "foreldrene" omfatter også andre foresatte. Barnehagen skal ivarta foreldrenes rett til medvirkning og arbeide i nært samarbied og forståelse med foreldrene, jf. Barnehageloven §§ 1 og 4. Samarbeidet mellom hjemmet og barnehagen skal alltid ha barnets beste som mål. Foreldrene og personalet har et felles ansvar for barnets trivsel og utvikling." (Rammeplanen kap.5).

Samarbeid mellom hjem og barnehage er svært viktig. Det er med på å skape trygghet i barnas hverdag. Nestekjærligheten står sentralt. Vi skal ta vare på hverandre. Da er trygghet viktig. Det å ha et positivt selvbilde, kan være til hjelp for andre.

Dyrebo Gårdsbarnehage forholder seg til Rammeplanen, og bruker den flittig i hverdagen, og bruker den på personalmøter. Her kan man lese om Rammeplanen for barnehager: rammeplan-for-barnehagen :)