5èrn :)

5èrn er en egen gruppe for de som går siste året i barnehagen :)

Siste året i barnehagen er det en egen gruppe som kalles 5èrn. Det er mange som gleder seg lenge til å begynne på 5èrn, for de gjør så mye ekstra gøy det siste året. Gruppa består av egne møter, turer og aktiviteter. De har et eget rom i barnehagen, der de har utgangspunktet sitt i samlingene hver mandag kl. 10.00. De forberder seg til skolen på en gøy og lekende måte.

Det er Elisabeth som har ansvar for denne gruppa. Ho planlegger, gjennomfører og evaluerer for hvert år. Det er også lagt opp til samarbeid med de andre barnehagene for denne gruppa. De møtes en gang i måneden, og på den måten blir litt kjent før de begynner på skolen. De som har ansvar for 5èrn møtes før den nye gruppa starter opp etter sommeren, og planlegger og fordeler ansvar for treffene de har. Det er f.eks. trafikkkurs og møte med politi, førstehjelp, karneval, akedag, topptur, bli trygg i vannet/basseng. Dette er veldig populært. 

5èrn får også som regel møte lærerene sine, og komme på besøk til skolen og SFO. Dette gir en trygghet før skolestart.

I Dyrebo har vi også Rosaruss på våren. Da finner de på ekstra mye gøy! De reiser som regel på bytur, togtur og ellers mange turer. De overnatter i barnehagen! Den siste turen er overnatting i Kardemommeby i Dyreparken. Dette er noe de gleder seg til, og ser fram til lenge, og det skjer rett før de slutter i barnehagen. 

Vi ser verdien i å gjøre ekstra stas på de før de begynner på skolen, og etter å ha hatt ofte flere år i barnehagen :)