Velkommen til Dyrebo Gårdsbarnehage!

Vi er en hjemmekoselig gårdsbarnehage som holder til ved Presteveien på Vegårshei, i et helt vanlig hus med to etasjer, som er regulert til barnehage. Den ligger nærme sentrum i Vegårshei kommune, ca. 4 min. med bil. Vi ser verdien for barn å ha kontakt med dyr, og all den omsorgen dette medfører.

Her har vi høner, hane, kaniner, griser og geiter. Vi er en liten barnehage som er opptatt av at alle barna skal bli sett, og at alle barn og voksne skal kjenne hverandre godt på tvers av alder. 

Her er en avdeling, men vi deler oss ofte inn i grupper; liten gruppe, stor gruppe og 5èrn-gruppe. Vi har et flott uteområde med fjell, og trær til å klatre i, frukttrær, gapahauk med bålpanne, sandkasse, husker, vippe og en stor brannbil til å leke i. Uteområde er okupert, så det gir mestringsfølelse for barna ved å utforske området. Vi har flotte naturområder rett utenfor døra, og her går vi ofte på tur gjennom hele året. De største barn er også ofte med på noen toppturer. Alle de ansatte er svært glad i naturen og det den byr oss på.  

Vi bruker mye tid på dyrene våre. Barna henter egg, er med på dyrestell og mating, og de opplever dyrefødsler. Vi har egen rugemaskin, så pleier alltid å spare opp egg på våren, for å ruge ut kyllinger.

I år har vi Folk og røvere i Kardemommeby som tema. Et gildt tema som fenger både små og store.

Vi jobber med Smart oppvekst, som er et opplegg der vi vektlegger styrkene/egenskapene til hverandre. Dette er med på å besvisstgjøre og styrke selvbildet til både barn og voksne, som er veldig positivt og gjøre noe med hver enkelt. Vi trekker frem to egenskaper i måneden, som vi jobber med. 

I Vegårshei kommune har vi et godt opplegg for overgang barnehage-skole, så alle på 5èrn treffer hverandre jevnlig det siste året før skolestart. De er også på besøk til skolen, og de får møte lærene sine. Den siste tiden har det blitt litt redusert pga. koronasituasjonen, men da har vi også funnet løsninger som og treffes på teams. 

Noe av det hvert barn pleier å se fram til er at de er rosaruss når de er på 5èrn og at de reiser til Kardmommeby i Dyreparken, og overnatter en natt der, og har to dager i dyreparken. Dette er stor stas. 

Vi ønsker å gi hvert enkelt barn trygghet, nærhet og mange gode opplevelser av mestring som de kan ta med seeg videre i "sekken sin" :)