Velkommen til oss!

Vi er en hjemmekoselig gårdsbarnehage som holder til i Presteveien på Vegårshei.

Her har vi høner, geiter og kaniner. Vi er en liten barnehage som er opptatt av at alle barna skal bli sett og at alle barn og voksne skal kjenne hverandre godt på tvers av alder.

Her har vi en avdeling, men vi deler oss ofte opp i mindre grupper, slik som 5-ern, lille gruppe og store gruppe. Det er et flott uteområde med fjell og trær til å klatre i, gapahuk med bålpanne, sandkasse og mye annet. Vi har flotte naturområder rett utenfor døra, og her går vi på tur gjennom hele året.

Vi bruker også mye tid på dyrene våre. Barna henter egg, er med på dyrestell og mating, og de opplever dyrefødsler.

I år jobber vi med sangen Dyrene i Afrika som tema. Vi vil gå nærmere inn på flere av dyrene, bruke rim og regler, dramatisere og studere egenskaper. Vi skal gå på safari og krokodillejakt i barnehagen, møte på lukter og lyder fra Afrika. Vi vil ha musikksamlinger med trommer, sang og dans, og lære mer om alt Afrika har å by på. Et spennende tema som fenger små og store!

Vi jobber med Smart oppvekst, som er et opplegg der vi vektlegger styrkene/egenskapene til hverandre. Dette er med på å bevisstgjøre og styrke selvbildet til både barn og voksne, som er veldig positivt og gjør noe med hver enkelt. Vi trekker frem to egenskaper i måneden, som vi jobber spesielt med.

I Vegårshei kommune er det et godt opplegg for overgang til skole, så alle på 5-ern treffer hverandre jevnlig det siste året før skolestart. De er også på besøk til skolen og de får møte lærerne sine.

Vi ønsker og gi hvert enkelt barn trygghet, nærhet og mange gode opplevelser av mestring som de kan ta med seg videre i sekken sin❤️